Voordat je het praktijkexamen kunt doen voor de auto, motor of bromfiets, moet je eerst slagen voor het bijbehorende theorie-examen. Je moet ten minste zestien jaar oud zijn om het theorie-examen te mogen afleggen voor de auto. Voor de motor is dit 17 jaar en voor de bromfiets vanaf 15,5 jaar. Het theoriecertificaat is dan anderhalf jaar geldig.

Meld je nu aan

Theoriecursus

Enkel een cursus volgen? Dat kan met onze online theoriecursus voor €79,-

Rijschool Caland biedt jou een live 1-daagse theoriecursus aan. Het enige wat je nodig hebt is een computer, laptop of tablet met een goede en stabiele internetverbinding. Verder hoef je niks te downloaden om mee te doen. Je wordt begeleid door een echte docent die live alle nodige informatie en kennis uitlegt, zodat jij straks je theoriecertificaat behaalt. Naast de live uitleg van de docent zul je ook online meerdere oefenexamens maken. Zo zorgen we er samen voor dat jij in 8 uur helemaal klaargestoomd wordt voor je theorie-examen.

De theoriecursus bij Rijschool Caland duurt tussen de 6 en de 8 uur afhankelijk van de categorie. Neem contact met ons op om te informeren naar de eerstvolgende theoriecursus. Wij bieden elk weekend een cursus aan.

  • De theoriecursus kost €79,- inclusief btw
  • Het theorie-examen kost €69,-
  • Complete cursus met examen kost €145,-

Om je nog beter te kunnen voorbereiden op het examen kun je bij ons ook boeken en oefenvragen bestellen.

Het theorie-examen

Het theorie-examen bestaat uit 3 onderdelen:

1. Gevaarherkenning – gaat over het herkennen van gevaar en wat je moet doen in een situatie. Het onderdeel bestaat uit 25 vragen, hiervan moet je minimaal 13.

2. Kennis – hier laat je zien dat je feiten en regels kunt herkennen en benoemen. Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je minimaal 10 vragen goed beantwoorden.

3. Inzicht – hier laat je zien dat je regels kunt toepassen en juiste beslissingen kunt nemen. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden.

Bij de onderdelen kennis en inzicht krijg je in totaal ook 2 testvragen.

Geslaagd

Na afloop van het examen krijg je meteen de uitslag. Dan is je uitslag 1,5 jaar geldig.

Als je zakt, krijg je een uitslagformulier met daarop per examenonderwerp het aantal vragen dat je foutief, te laat of niet hebt beantwoord. Let op: Als je theorie-examen doet, dien je een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs kunnen overleggen.

Nog geen DigiD? Klik dan hier!