Jouw motorrijbewijs haal je bij Rijschool Caland in Amsterdam

Om je motorrijbewijs te halen moet je 3 examens halen. Dit zijn de Theorie, AVB en AVD. Op deze drie examens bereiden wij je zo goed mogelijk voor. Want we willen graag dat je in één keer slaagt.

Motor theorie-examen

Voordat je start met het laatste examenonderdeel (AVD), moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat. Ook als je kiest voor de spoedcursus motor, dien je vooraf het theoriecertificaat te hebben. Voor je theorie examen kun je zelfstandig studeren met behulp van theorieboeken en dvd’s.

AVB-examen

Het AVB examen is het examen voor voertuigbeheersing. Om je hierop zo goed mogelijk voor te bereiden, leer je tijdens de motorrijlessen 12 oefeningen. Tijdens het examen worden 7 van deze 12 oefeningen getoetst. De lessen voertuigbeheersing vinden vrijwel altijd plaats op een afgesloten terrein.

De oefeningen

Dit zijn de 12 oefeningen voertuigbeheersing. De dikgedrukte oefeningen worden door de examinator in ieder geval getoetst. Uit de overige worden willekeurig 3 oefeningen gekozen.

– Achteruit parkeren – Langzame slalom – Wegrijden uit parkeervak
– Denkbeeldige acht – Stapvoets rechtdoor rijden – Halve draai
– Uitwijkoefening – Snelle slalom – Vertragingsoefening
– Noodstop – Precisiestop – Stopproef

 

Extra informatie AVB-examen

Tijdens je examen AVB zijn een goedgekeurde motorhelm, motorhandschoenen en stevige schoenen die je enkel bedekken verplicht. Wij zorgen naast de verplichte motorhelm en handschoenen ook voor een goede motorjas en motorbroek.

Je doet examen AVB op een van de door het CBR geselecteerde motoroefenterreinen. Aangekomen bij het CBR motoroefenterrein kun je meestal zelf nog even oefenen voordat je je examen AVB moet doen.

Je bent geslaagd voor het examen AVB als je van de 7 motoroefeningen 5 oefeningen voldoende uitvoert.

AVD-examen

Na het behalen van het AVB examen voertuigbeheersing ga je je voorbereiden op het 2e praktijkexamen, namelijk verkeersdeelneming (AVD). Hierbij ga je de openbare weg op, meestal samen met een andere leerling. De instructeur volgt op een motor of in de auto en houdt contact via een microfoon.

Thema’s

Deze lessen kennen 3 thema’ s :

  • Je motor rijklaar maken, de bediening en het wegrijden (voorbereiding, techniek)
  • Voertuigbeheersing (kijktechniek, remmen, volgafstand, inhalen, afslaan)
  • Veiligheid (anticiperen en besluitvaardig rijgedrag)

Extra informatie AVD-examen

Vooraf aan je examen AVD zal je meestal een uurtje voorrijden, zodat je het goede gevoel kunt krijgen en eventuele zenuwen kwijt kunt raken. Tijdens het examen let de examinator op je kijkgedrag, plaats op de weg en of je rekening houdt met andere weggebruikers.

Schrijf je in bij Rijschool Caland

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.    AutoMotorBromfietsTheorie

    Anti spamcode: captcha