De leukste rijschool van Amsterdam!

Jouw motorrijbewijs haal je bij Rijschool Caland in Amsterdam

Om je motorrijbewijs te halen moet je 3 examens halen. Dit zijn de Theorie, AVB en AVD. Op deze drie examens bereiden wij je zo goed mogelijk voor. Want we willen graag dat je in één keer slaagt.

Motor theorie-examen

Voordat je start met het laatste examenonderdeel (AVD), moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat. Ook als je kiest voor de spoedcursus motor, dien je vooraf het theoriecertificaat te hebben. Voor je theorie examen kun je zelfstandig studeren met behulp van theorieboeken en dvd’s.

AVB-examen

Het AVB examen is het examen voor voertuigbeheersing. Om je hierop zo goed mogelijk voor te bereiden, leer je tijdens de motorrijlessen 12 oefeningen. Tijdens het examen worden 7 van deze 12 oefeningen getoetst. De lessen voertuigbeheersing vinden vrijwel altijd plaats op een afgesloten terrein.

De oefeningen

Dit zijn de 12 oefeningen voertuigbeheersing. De dikgedrukte oefeningen worden door de examinator in ieder geval getoetst. Uit de overige worden willekeurig 3 oefeningen gekozen.

– Achteruit parkeren – Langzame slalom – Wegrijden uit parkeervak
– Denkbeeldige acht – Stapvoets rechtdoor rijden – Halve draai
– Uitwijkoefening – Snelle slalom – Vertragingsoefening
– Noodstop – Precisiestop – Stopproef

Extra informatie AVB-examen

Tijdens je examen AVB zijn een goedgekeurde motorhelm, motorhandschoenen en stevige schoenen die je enkel bedekken verplicht. Wij zorgen naast de verplichte motorhelm en handschoenen ook voor een goede motorjas en motorbroek.

Je doet examen AVB op een van de door het CBR geselecteerde motoroefenterreinen. Aangekomen bij het CBR motoroefenterrein kun je meestal zelf nog even oefenen voordat je je examen AVB moet doen.

Je bent geslaagd voor het examen AVB als je van de 7 motoroefeningen 5 oefeningen voldoende uitvoert.

AVD-examen

Na het behalen van het AVB examen voertuigbeheersing ga je je voorbereiden op het 2e praktijkexamen, namelijk verkeersdeelneming (AVD). Hierbij ga je de openbare weg op, meestal samen met een andere leerling. De instructeur volgt op een motor of in de auto en houdt contact via een microfoon.

Thema’s

Deze lessen kennen 3 thema’ s :

  • Je motor rijklaar maken, de bediening en het wegrijden (voorbereiding, techniek)
  • Voertuigbeheersing (kijktechniek, remmen, volgafstand, inhalen, afslaan)
  • Veiligheid (anticiperen en besluitvaardig rijgedrag)

Extra informatie AVD-examen

Vooraf aan je examen AVD zal je meestal een uurtje voorrijden, zodat je het goede gevoel kunt krijgen en eventuele zenuwen kwijt kunt raken. Tijdens het examen let de examinator op je kijkgedrag, plaats op de weg en of je rekening houdt met andere weggebruikers.

Proefles aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

DD slash MM slash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan 10.000+ geslaagden!

Meld je aan en slaag snel voor je rijopleiding bij rijschool Caland.

Wat zeggen onze leerlingen?

Bekijk hieronder ervaringen van geslaagde leerlingen bij Rijschool Caland.

Thijs R
1 review

Erg fijne rijschool, Yasin en Zafer zijn beide goede instructeurs. Examens worden ook lekker snel ingepland, had met een maand of 2 mijn AVB en AVD al ingepland.

Patrick Camara
2 reviews

Goede instructeurs! (Ik heb lessen gehad met Semanur, Yasin, Muhammet en Emre) Ze geven goede tips en goede feedback na de lessen. Voordat ik begon met rijden wist ik vrij weinig , maar na alle lessen voel ik me comfortabel tijdens het rijden.

Freek van Engelen
4 reviews

Super fijne rijschool! Ik zelf heb met Emre gereden. Veel gelachen maar buiten dat ook veel en snel geleerd. Door hem in een keer geslaagd! Echt een aanrader dus! Groetjes van Van Bommel.

Edgar Elizabeth
1 review

Hele fijne rijschool instructeurs zijn relax en duidelijk en geduldig. bedankt guys en ook de dames van de balie jullie zijn allemaal toppers!

Marjolijn Putman
4 reviews

De instructeurs Zafer en Yasin zijn geweldig! Alle rust en geduld. Goede instructies en super meedenken. De dames van de balie zijn ook geweldig! Meedenken, helpen plannen en alles binnen hun macht doen om je te laten slagen. Jullie zijn kanjers!!

Daniel Streim
4 reviews

Top rijschool! AVB en AVD in een keer gehaald! De rij instructeurs en hun collega’s zijn heel relax en professioneel! Ik kan ze 100% aanraden!

Sam Spijkerman
4 reviews

Ik wilde het examen snel halen en heb het binnen 2,5 weken gehaald bij Yasin! Top rijschool en ze hebben hun best gedaan mij het zo snel mogelijk te laten halen omdat ik een tijdje naar het buitenland ga.

Mark Kassteen
1 review

Hele prettige ervaring met het succesvol behalen van mijn motorrijbewijs. Kundige en leuke instructeurs, die je snel het vertrouwen geven om de weg op te gaan. Goede, gezellige en ongedwongen sfeer op de rijschool zelf. Staat altijd een bakkie koffie klaar. Bedankt allen!

Bekir Dogan
3 reviews

Na een dag cursus gehad te hebben voor de dag van mijn examen, werd alles heel informatief en netjes uitgelegd. Met de inzet van Emre als theoriedocent, kan ik met trots zeggen dat ik ben geslaagd voor mijn motor theorie!