MOTOR

De motor, het mooiste vervoermiddel dat er is. Met de snelheid en wendbaarheid van de motor voel je, je vrij op de weg.

00A_6927

Motor(rijlessen): een unieke ervaring waar je geen spijt van krijgt. Andere voordelen van een motor zijn bijvoorbeeld dat je nooit meer files hebt, je rijdt er gewoon tussendoor, ook hoef je niet meer te zoeken naar een parkeerplaats.
Er is ook een gevaar van de motor. De kans op een ongeluk is namelijk twaalf keer zo groot als bij een inzittende van de personenauto. Daarom besteedt Rijschool Caland veel aandacht aan veilig rijden op een motor. Rijschool Caland presenteert met trots een hoog slagingspercentage van 91% tot 95% (bron:rijschoolgegevens.nl)

VRIJBLIJVENDE PROEFLES

Rijschool Caland verzorgt de motoropleidingen vanuit Amsterdam. We spreken eerst een rijtest van 1,5 uur af om een kennis te maken met de motor. Je kunt ontdekken of het motorrijden iets voor jou is. Deze proefles kost € 60,-

THEORIE

Voor het laatste examenonderdeel op de weg (verkeersdeelneming) is een geldig theoriecertificaat nodig. Voor de proefles en het onderdeel voertuigbeheersing (indien je in het bezit bent van een B rijbewijs) heb je geen theoriecertificaat nodig.
Het theorie-examen voor de motor kost € 45, – en kan bij de rijschool gepland worden.

PRAKTIJK

Sinds 1 april 2004 moeten er 2 deelexamens gedaan worden.
Het 1e examen is de voertuigenbeheersing. Je doet dan 7 oefeningen uit de categorieën lopen met motor en standaard gebruik, verrichtingen bij lage snelheid, verrichtingen bij hogere snelheid en remoefeningen. Als je voor dit examen geslaagd bent dan moet je binnen een jaar het 2e examen verkeersdeelneming doen. Uiteraard is de opbouw van je opleiding bij Rijschool Caland toegespitst op deze 2 examens.

Meer weten?

Wil je meer weten over Motorrijschool Caland? Ga dan naar: