De leukste rijschool van Amsterdam!

AVB Amsterdam

Opleiding & examen voortuigbeheersing

Ter voorbereiding op je examen AVB (examen voertuigbeheersing), leer je tijdens je motorrijlessen 12 motoroefeningen. Deze motoroefeningen kun je hieronder zien. De eerste lessen worden vrijwel altijd verzorgd op een afgesloten terrein. Je leert dan het voertuig beheersen. Hierbij horen de ‘bijzondere verrichtingen’ van de motor zoals slalom, een achtje draaien etc. Bij je examen AVB worden 7 van deze 12 motoroefeningen getoetst.

De motoroefeningen die in ieder geval getoetst worden tijdens het examen AVB zijn:

  • Lopend achteruit parkeren
  • Langzame slalom
  • Uitwijkoefening
  • Noodstop

Van de overige motoroefeningen kiest de examinator van het CBR er tijdens het examen AVB 3 uit. Je mag elke oefening die je niet goed uitvoert 1 maal herkansen.

AVB Amsterdam

Kledingeisen

Tijdens je examen AVB zijn een goedgekeurde motorhelm, motorhandschoenen en stevige schoenen die je enkel bedekken verplicht. Kom je dus op gympen naar het examen AVB, dan gaat je examen AVB niet door! De kosten voor het examen AVB ben je dan wel kwijt.

Wij zorgen naast de verplichte motorhelm en handschoenen ook voor een goede motorjas en motorbroek. Hiermee maak je natuurlijk een veel betere indruk bij de examinator dan wanneer je in je spijkerbroek op het examen AVB verschijnt. Uiteraard mag je ook zelf voor je eigen motorkleding zorgen.

Het AVB examen

Je doet examen AVB op een van de door het CBR geselecteerde motoroefenterreinen. Niet in elke examenplaats is zo’n motoroefenterrein beschikbaar, dus het kan zijn dat je een stuk moet rijden naar de locatie waar je examen AVB wordt afgenomen. Aangekomen bij het CBR motoroefenterrein kun je meestal nog wel even oefenen voordat je zelf examen AVB moet doen.

Je bent geslaagd voor het examen AVB als je van de 7 motoroefeningen 5 oefeningen voldoende uitvoert. 2 oefeningen mogen onvoldoende zijn.

Meer weten?

Wil je meer weten over Motorrijschool Caland? Ga dan naar:

AVB Amsterdam
AVB Amsterdam
AVB Amsterdam

Proefles aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

DD slash MM slash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan 10.000+ geslaagden!

Meld je aan en slaag snel voor je rijopleiding bij rijschool Caland.

Wat zeggen onze leerlingen?

Bekijk hieronder ervaringen van geslaagde leerlingen bij Rijschool Caland.

Thijs R
1 review

Erg fijne rijschool, Yasin en Zafer zijn beide goede instructeurs. Examens worden ook lekker snel ingepland, had met een maand of 2 mijn AVB en AVD al ingepland.

Patrick Camara
2 reviews

Goede instructeurs! (Ik heb lessen gehad met Semanur, Yasin, Muhammet en Emre) Ze geven goede tips en goede feedback na de lessen. Voordat ik begon met rijden wist ik vrij weinig , maar na alle lessen voel ik me comfortabel tijdens het rijden.

Freek van Engelen
4 reviews

Super fijne rijschool! Ik zelf heb met Emre gereden. Veel gelachen maar buiten dat ook veel en snel geleerd. Door hem in een keer geslaagd! Echt een aanrader dus! Groetjes van Van Bommel.

Edgar Elizabeth
1 review

Hele fijne rijschool instructeurs zijn relax en duidelijk en geduldig. bedankt guys en ook de dames van de balie jullie zijn allemaal toppers!

Marjolijn Putman
4 reviews

De instructeurs Zafer en Yasin zijn geweldig! Alle rust en geduld. Goede instructies en super meedenken. De dames van de balie zijn ook geweldig! Meedenken, helpen plannen en alles binnen hun macht doen om je te laten slagen. Jullie zijn kanjers!!

Daniel Streim
4 reviews

Top rijschool! AVB en AVD in een keer gehaald! De rij instructeurs en hun collega’s zijn heel relax en professioneel! Ik kan ze 100% aanraden!

Sam Spijkerman
4 reviews

Ik wilde het examen snel halen en heb het binnen 2,5 weken gehaald bij Yasin! Top rijschool en ze hebben hun best gedaan mij het zo snel mogelijk te laten halen omdat ik een tijdje naar het buitenland ga.

Mark Kassteen
1 review

Hele prettige ervaring met het succesvol behalen van mijn motorrijbewijs. Kundige en leuke instructeurs, die je snel het vertrouwen geven om de weg op te gaan. Goede, gezellige en ongedwongen sfeer op de rijschool zelf. Staat altijd een bakkie koffie klaar. Bedankt allen!

Bekir Dogan
3 reviews

Na een dag cursus gehad te hebben voor de dag van mijn examen, werd alles heel informatief en netjes uitgelegd. Met de inzet van Emre als theoriedocent, kan ik met trots zeggen dat ik ben geslaagd voor mijn motor theorie!