De leukste rijschool van Amsterdam!

Theoriecursus auto in Amsterdam

Van alle deelnemers aan onze theoriecursus slaagt 99%

Voordat je het auto praktijkexamen doet, moet je eerst slagen voor het bijbehorende theorie-examen. Vanaf zestien jaar mag je het theorie-examen afleggen. Het theoriecertificaat is dan anderhalf jaar geldig.

Meld je nu aan

Theoriecursus auto

De theoriecursus van Rijschool Caland duurt 1 volle dag. Neem contact met ons op om te informeren naar de eerstvolgende theoriecursus. Tijdens de Theoriecursus Auto leren we je alle situaties die in het examen voorbij kunnen komen. We stomen je in 1 dag klaar om in 1 keer je theoriecertificaat te halen. Maar liefst 99% van onze leerlingen slaagt direct voor het examen.

 • De Theoriecursus Auto kost €117,00 inclusief btw
 • Het Theorie-examen bij het CBR kost €33,00
 • De complete cursus met het examen kost €150,00

Om je goed voor te bereiden op het theorie-examen kun je bij ons oefenmateriaal bestellen.

Het Theorie-examen

Het theorie-examen bestaat uit 3 onderdelen, namelijk:

 • 25 vragen over gevaarherkenning
 • 30 vragen over wetten en verkeersregels
 • 10 vragen over verkeerinzicht en risico’s

Je doet theorie-examen in je eigen unit op een touch-screen. Het examen duurt maximaal 30 minuten. Je krijgt meerkeuzevragen, ja/nee-vragen en invulvragen die je binnen de gestelde tijd moet beantwoorden. Een tijdbalk geeft aan hoeveel tijd je nog hebt. Als de tijd is verlopen of als je op ‘volgende’ hebt gedrukt, ga je naar de volgende vraag. Je kunt niet terug in het examen.

Zo werkt het:

 1. Je neemt plaats aan de tafel met jouw nummer
 2. Je clickt op het touchscreenscherm en je volgt de instructies op het scherm
 3. Je volgt de uitleg en je beantwoordt een oefenvraag
 4. Nu begin je aan je examen
 5. Je ziet per vraag een bepaalde verkeerssituatie, waarbij je je moet voorstellen dat jij de bestuurder van de CBR-auto bent
 6. Na afloop van het examen verschijnt jouw uitslag direct op je scherm
 7. Je kunt de fout beantwoorde vragen terugkijken
 8. Na het examen krijg je de uitslag per e-mail toegestuurd
 9. Het CBR registreert de uitslag in hun systeem, deze uitslag is anderhalf jaar geldig

CBR

Nadat je de Theoriecursus Auto bij ons hebt gevolgd, doe je examen bij het CBR.

Geslaagd

Je bent geslaagd als je 13 van de 25 vragen over gevaarherkenning goed hebt en 35 van de 40 van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht. Als je slaagt, registreert het CBR jouw uitslag in hun systeem. Als je zakt, krijg je een e-mail met daarin de onderwerpen waar je nog aan moet werken. Vervolgens kun je direct een nieuwe afspraak voor het theorie-examen inplannen.

Let op: Als je theorie-examen doet, dien je in het bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs.

Aanmelden

Meld je met onderstaand formulier aan voor onze Theoriecursus Auto. Het aanmelden voor het theorie-examen bij het CBR doen wij voor je.

Proefles aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

DD slash MM slash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan 10.000+ geslaagden!

Meld je aan en slaag snel voor je rijopleiding bij rijschool Caland.

Wat zeggen onze leerlingen?

Bekijk hieronder ervaringen van geslaagde leerlingen bij Rijschool Caland.

Thijs R
1 review

Erg fijne rijschool, Yasin en Zafer zijn beide goede instructeurs. Examens worden ook lekker snel ingepland, had met een maand of 2 mijn AVB en AVD al ingepland.

Patrick Camara
2 reviews

Goede instructeurs! (Ik heb lessen gehad met Semanur, Yasin, Muhammet en Emre) Ze geven goede tips en goede feedback na de lessen. Voordat ik begon met rijden wist ik vrij weinig , maar na alle lessen voel ik me comfortabel tijdens het rijden.

Freek van Engelen
4 reviews

Super fijne rijschool! Ik zelf heb met Emre gereden. Veel gelachen maar buiten dat ook veel en snel geleerd. Door hem in een keer geslaagd! Echt een aanrader dus! Groetjes van Van Bommel.

Edgar Elizabeth
1 review

Hele fijne rijschool instructeurs zijn relax en duidelijk en geduldig. bedankt guys en ook de dames van de balie jullie zijn allemaal toppers!

Marjolijn Putman
4 reviews

De instructeurs Zafer en Yasin zijn geweldig! Alle rust en geduld. Goede instructies en super meedenken. De dames van de balie zijn ook geweldig! Meedenken, helpen plannen en alles binnen hun macht doen om je te laten slagen. Jullie zijn kanjers!!

Daniel Streim
4 reviews

Top rijschool! AVB en AVD in een keer gehaald! De rij instructeurs en hun collega’s zijn heel relax en professioneel! Ik kan ze 100% aanraden!

Sam Spijkerman
4 reviews

Ik wilde het examen snel halen en heb het binnen 2,5 weken gehaald bij Yasin! Top rijschool en ze hebben hun best gedaan mij het zo snel mogelijk te laten halen omdat ik een tijdje naar het buitenland ga.

Mark Kassteen
1 review

Hele prettige ervaring met het succesvol behalen van mijn motorrijbewijs. Kundige en leuke instructeurs, die je snel het vertrouwen geven om de weg op te gaan. Goede, gezellige en ongedwongen sfeer op de rijschool zelf. Staat altijd een bakkie koffie klaar. Bedankt allen!

Bekir Dogan
3 reviews

Na een dag cursus gehad te hebben voor de dag van mijn examen, werd alles heel informatief en netjes uitgelegd. Met de inzet van Emre als theoriedocent, kan ik met trots zeggen dat ik ben geslaagd voor mijn motor theorie!