Rijopleiding In Stappen (RIS)Wij bieden de Rijopleiding in Stappen (RIS) aan. Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat wil met deze “Rijopleiding in Stappen” de veiligheid op de weg verbeteren. Beginnende bestuurders zijn immers veel vaker betrokken bij verkeersongelukken, dan gevorderden.

Stap voor stap je rijexamen behalen

Met de “Rijopleiding in Stappen” kunnen we jouw voortgang perfect volgen en je veel beter begeleiden bij het behalen van je rijexamen. Stap voor stap zorgen we voor hogere slagingskansen en betere voorbereiding en een betere voorbereiding voor als je zelfstandig het verkeer gaat.

4 stappen

De naam zegt het eigenlijk al. Bij de “Rijopleiding in Stappen” ga je steeds een stap verder. In totaal doorloop je 4 modules. De modules zijn weer onderverdeeld in een aantal kleinere stappen. Iedere module sluit je af met een toets.

Zo werkt de rijopleiding in stappen

De eerste en tweede toets worden afgenomen door Rijschool Caland zelf. De derde toets (TTT) neemt een RIS-examinator af. Zo kun je alvast een beetje wennen aan de examensituatie bij het CBR. Uiteraard krijg je tips ter verbetering. Rijschool Caland is altijd bij de toetsen aanwezig. Je krijgt ook huiswerk mee om de rijlessen voor te bereiden. De tijd die dat vraagt, is voor iedereen verschillend. Besteed veel aandacht aan je huiswerk, want dit kan tijdwinst tijdens de rijlessen opleveren.

Slagingspercentage van 75%

De “Rijopleiding in Stappen” is vooraf uitgebreid getest. Met uitstekende resultaten. Het gemiddelde slagingspercentage van RIS-leerlingen bedraagt 75 procent. Dat is maar liefst ruim 30 procent hoger dan het landelijk gemiddelde.

Modules

 1. Voertuigbediening en voertuigbeheersing (toets 1)
 2. Beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en -situaties (toets 2)
 3. Complexe voertuigbediening en beheersing van complexe verkeersmanoeuvres en -situaties (TTT)
 4. Veilige en verantwoorde verkeersdeelname (Afsluitend praktijkexamen bij het CBR)

De voordelen van de RIS

 • Je hebt een grotere slagingskans
 • Je kunt rekenen op een rijopleiding van hoge kwaliteit
 • Je krijgt een stap-voor-stap aanpak
 • Je bent beter voorbereid op deelname aan het verkeer
 • Je hebt inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart
 • Je leert zelfstandig een route uit te stippelen en te rijden
 • Het duurt niet langer dan een traditionele rijopleiding

Meer informatie

Wil je meer informatie over de RIS bij Rijschool Caland? Neem dan contact met ons op. Natuurlijk hebben wij ook een speciaal pakket voor je samengesteld tegen een zeer aantrekkelijke prijs!

Aanmelden

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.