De leukste rijschool van Amsterdam!

Rijopleiding In Stappen (RIS)

Wij bieden de Rijopleiding in Stappen (RIS) aan. Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat wil met deze “Rijopleiding in Stappen” de veiligheid op de weg verbeteren. Beginnende bestuurders zijn immers veel vaker betrokken bij verkeersongelukken, dan gevorderden.

Stap voor stap je rijexamen behalen

Met de “Rijopleiding in Stappen” kunnen we jouw voortgang perfect volgen en je veel beter begeleiden bij het behalen van je rijexamen. Stap voor stap zorgen we voor hogere slagingskansen en betere voorbereiding en een betere voorbereiding voor als je zelfstandig het verkeer gaat.

4 stappen

De naam zegt het eigenlijk al. Bij de “Rijopleiding in Stappen” ga je steeds een stap verder. In totaal doorloop je 4 modules. De modules zijn weer onderverdeeld in een aantal kleinere stappen. Iedere module sluit je af met een toets.

Zo werkt de rijopleiding in stappen

De eerste en tweede toets worden afgenomen door Rijschool Caland zelf. De derde toets (TTT) neemt een RIS-examinator af. Zo kun je alvast een beetje wennen aan de examensituatie bij het CBR. Uiteraard krijg je tips ter verbetering. Rijschool Caland is altijd bij de toetsen aanwezig. Je krijgt ook huiswerk mee om de rijlessen voor te bereiden. De tijd die dat vraagt, is voor iedereen verschillend. Besteed veel aandacht aan je huiswerk, want dit kan tijdwinst tijdens de rijlessen opleveren.

Slagingspercentage van 75%

De “Rijopleiding in Stappen” is vooraf uitgebreid getest. Met uitstekende resultaten. Het gemiddelde slagingspercentage van RIS-leerlingen bedraagt 75 procent. Dat is maar liefst ruim 30 procent hoger dan het landelijk gemiddelde.

Modules

 1. Voertuigbediening en voertuigbeheersing (toets 1)
 2. Beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en -situaties (toets 2)
 3. Complexe voertuigbediening en beheersing van complexe verkeersmanoeuvres en -situaties (TTT)
 4. Veilige en verantwoorde verkeersdeelname (Afsluitend praktijkexamen bij het CBR)

De voordelen van de RIS

 • Je hebt een grotere slagingskans
 • Je kunt rekenen op een rijopleiding van hoge kwaliteit
 • Je krijgt een stap-voor-stap aanpak
 • Je bent beter voorbereid op deelname aan het verkeer
 • Je hebt inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart
 • Je leert zelfstandig een route uit te stippelen en te rijden
 • Het duurt niet langer dan een traditionele rijopleiding

Meer informatie

Wil je meer informatie over de RIS bij Rijschool Caland? Neem dan contact met ons op. Natuurlijk hebben wij ook een speciaal pakket voor je samengesteld tegen een zeer aantrekkelijke prijs!

Aanmelden

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.

Proefles aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

DD slash MM slash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan 10.000+ geslaagden!

Meld je aan en slaag snel voor je rijopleiding bij rijschool Caland.

Wat zeggen onze leerlingen?

Bekijk hieronder ervaringen van geslaagde leerlingen bij Rijschool Caland.

Thijs R
1 review

Erg fijne rijschool, Yasin en Zafer zijn beide goede instructeurs. Examens worden ook lekker snel ingepland, had met een maand of 2 mijn AVB en AVD al ingepland.

Patrick Camara
2 reviews

Goede instructeurs! (Ik heb lessen gehad met Semanur, Yasin, Muhammet en Emre) Ze geven goede tips en goede feedback na de lessen. Voordat ik begon met rijden wist ik vrij weinig , maar na alle lessen voel ik me comfortabel tijdens het rijden.

Freek van Engelen
4 reviews

Super fijne rijschool! Ik zelf heb met Emre gereden. Veel gelachen maar buiten dat ook veel en snel geleerd. Door hem in een keer geslaagd! Echt een aanrader dus! Groetjes van Van Bommel.

Edgar Elizabeth
1 review

Hele fijne rijschool instructeurs zijn relax en duidelijk en geduldig. bedankt guys en ook de dames van de balie jullie zijn allemaal toppers!

Marjolijn Putman
4 reviews

De instructeurs Zafer en Yasin zijn geweldig! Alle rust en geduld. Goede instructies en super meedenken. De dames van de balie zijn ook geweldig! Meedenken, helpen plannen en alles binnen hun macht doen om je te laten slagen. Jullie zijn kanjers!!

Daniel Streim
4 reviews

Top rijschool! AVB en AVD in een keer gehaald! De rij instructeurs en hun collega’s zijn heel relax en professioneel! Ik kan ze 100% aanraden!

Sam Spijkerman
4 reviews

Ik wilde het examen snel halen en heb het binnen 2,5 weken gehaald bij Yasin! Top rijschool en ze hebben hun best gedaan mij het zo snel mogelijk te laten halen omdat ik een tijdje naar het buitenland ga.

Mark Kassteen
1 review

Hele prettige ervaring met het succesvol behalen van mijn motorrijbewijs. Kundige en leuke instructeurs, die je snel het vertrouwen geven om de weg op te gaan. Goede, gezellige en ongedwongen sfeer op de rijschool zelf. Staat altijd een bakkie koffie klaar. Bedankt allen!

Bekir Dogan
3 reviews

Na een dag cursus gehad te hebben voor de dag van mijn examen, werd alles heel informatief en netjes uitgelegd. Met de inzet van Emre als theoriedocent, kan ik met trots zeggen dat ik ben geslaagd voor mijn motor theorie!