Faalangst bij het rijexamen komt regelmatig voor. Volgens onderzoeken heeft maar liefst 10% van alle rijexamen-kandidaten faalangst. Ze kruipen, vooral bij het examen, met trillende handen achter het stuur. Vaak uit de faalangst zich al tijdens de rijlessen. En dan is het wel fijn als je een rijinstructeur hebt die daar goed mee om kan gaan.

Faalangst Rijlessen Amsterdam

Bij Rijschool Caland in Amsterdam hebben we speciaal opgeleide faalangst rijinstructeurs. Zij kunnen goed omgaan met leerlingen met angst om te falen. Ze nemen extra de tijd en stellen je op je gemak. Onderdeel van het omgaan met faalangst in de RIS-methode die wij altijd hanteren. De Rijopleiding In Stappen geeft structuur aan de lesmethode en zorgt ervoor dat je echt goed leert auto rijden. Hoe beter je het onder de knie hebt, hoe kleiner de kans dat je tijdens het rijexamen dichtklapt.

Faalangst rijexamen

Jouw rijinstructeur bereidt je zo goed mogelijk voor op het rijexamen. Maar als de grote dag eenmaal is aangebroken kan het alsnog gebeuren dat je niet eens meer weet hoe je ook al weer moet starten. De zenuwen gieren door je lijf. Dan is het fijn als je een in faalangst gespecialiseerde examinator hebt. Die begrijpt wat je doormaakt en je helpt de angst te overwinnen. Hiervoor heeft het CBR een speciaal faalangst rijexamen ontwikkeld.

Tarieven faalangst rijlessen

De tarieven voor faalangst rijlessen zijn bij ons hetzelfde als de reguliere rijlessen. De kosten voor het speciale faalangst examen zijn echter wel iets hoger, dit komt door de langere examentijd.

Meer informatie

Wil je meer weten over faalangst bij het lessen en het rijexamen? Vul dan contactformulier in of bel ons op 020 785 57 43.